Ministar Božinović imenovao Markača svojim posebnim savjetnikom

0
1
Zagreb, 19.06.2017. - U povodu Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, Isusovaèku službu za izbjeglice i Prihvatilište za tražitelje meðunarodne zaštite posjetio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinoviæ (na fotografiji) te zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica. Cilj posjeta je upoznavanje s Prihvatilištem i s radom Isusovaèke službe za izbjeglice. Na inicijativu zastupnice Dubravke Šuice, Odbor za nagradu "Europski graðanin" Europskoga parlamenta proglasio je ravnatelja Isusovaèke službe za izbjeglice (JRS) u jugoistoènoj Europi Tvrtka Baruna nositeljem toga priznanja. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović imenovao je umirovljenog generala Mladena Markača svojim posebnim savjetnikom za obavljanje pojedinih poslova iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova, objavio je u ponedjeljak MUP na svojim internetskim stranicama.

U MUP-u kažu kako je Markač imenovan savjetnikom na prijedlog ministra Božinovića te uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade Andreja PLenkovića, a sukladno Zakonu o Vladi RH.

Savjetničku dužnost Markač će obavljati bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad.

Inače, Markač je bio zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a u vrijeme Domovinskog rata.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here