Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je u četvrtak kako je smanjenje deficita dokaz da je bivša Vlada dobro i odgovorno radila svoj posao.

“Sada se vidi kako smo dobro radili i ostavili itekako dobre temelje za nastavak rasta. Smanjenje deficita dokaz je da smo odgovorno radili posao i borili se za malog čovjeka. I dalje nastavljamo boriti se za naš smjer. Samo tako postoji velika vjerojatnost da će Hrvatska već u ovoj godini zadovolji kriterije Europske komisije”, napisao je Milanović na svom facebook profilu.

Državni zavod za statistiku izvijestio je u četvrtak kako je deficit konsolidirane opće države u 2015. smanjen za 2,3 postotna boda u odnosu na prethodnu godinu, i iznosio je 3,2 posto BDP-a, dok je konsolidirani javni dug istodobno porastao po najnižoj stopi od 2012. godine – od 1,9 posto.

Komentiraj

FOTO:Luka Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.