Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) je u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova započela kampanju “Hrvatska raste” uoči parlamentarnih izbora, očekuje se, u drugoj polovici mjeseca studenog.

“Mi nismo nacija žice i ograde, mi smo otvorena nacija vjetra i mora. O tome moramo učiti djecu”, rekao je aktualni premijer i šef najjače stranke još uvijek vladajuće Kukuriku koalicije Zoran Milanović, javlja Jutarnji list.

SDP je, kaže Milanović, “srce dobrih promjena, stranka pravih patriota, ne lažnih, pravih!” pa dodaje da ih čeka teška borba ali i izborna pobjeda.

“Ovo mi je najsretniji dan u mom poličkom životu.”

“Dragi prijatelji, mornari, kapetani duge plovidbe, lavice i lavovi, idemo po pobjedu. Bit će teško, svaki glas za našu koaliciju je važan. Rasipanje glasova je opasno, ono otvara mogućnost da Hrvatsku opet preuzmu ljudi koji jedva čekaju da je opet ščepaju za gušu”.

Poručeno je…

“Stvaranje hrvatske države je ostvareno, u EU smo, u NATO-u, moramo si postaviti nove izazove. Hrvatskoj ne prijete nacionalne manjine, prijeti joj jedino ako ne budemo dovoljno dobri, ali to ćemo spriječiti. Tražimo još četiri godine povjerenja. Dajte nam povjerenje, radimo za vas, borimo se, ako treba i drski smo i bezobrazni, jer znamo da katkad drukčije ne ide jer smo mali”, poručio je Milanović i pridružio se skandiranju “pobjeda, pobjeda”.

Na stranačkoj konvenciji kojom SDP započinje utrke za parlament još su govorili ministri Branko Grčić, Milanka Opačić i Boris Lalovac.

Komentiraj