Mijanmar je u četvrtak naredio oslobađanje više tisuća zatvorenika, među kojima je 210 stranih državljana, doznaje se od službenog izvora, koji ne navodi ima li među njima političkih zatvorenika.

  • Na slobodu će se pustiti 6966 zatvorenika zbog “dobrog ponašanja” u zatvoru, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici ministarstva za informiranje.

 

To je najnovija u nizu odluka o pomilovanju nakon dolaska na vlast civilne vlade koja je oslobodila stotine disidenata.

Među oslobođenim zatvorenicima je 155 Kineza koji su prošlog tjedna osuđeni na dugotrajne kazne zbog ilegalnog rušenja drveća i krijumčarenja drva na sjeveru zemlje, blizu kineske granice, rekao je čelnik ministarstva unutarnjih poslova koji je htio ostati anoniman.

Takva je presuda razbjesnila kineske medije i Peking je zatražio od Mijanmara da bude “razuman” u toj stvari dok jačaju napetosti u kinesko-mijanmarskim odnosima.

Komentiraj

FOTO:Paula Bronstein/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.