Zvijezda argentinske reprezentacije i Barcelone Lionel Messi i dalje je najbolje plaćeni nogometaš svijeta  s godišnjom zaradom od 74 milijuna eura, piše “France Football”

Messijevi prihodi su u 2015. godini porasli za devet milijuna eura u usporedbi s prijašnjim prihodima zahvaljujući čemu je peterostruki osvajač Zlatne lopte ispred Portugalca Cristiana Ronalda (67.4 milijuna eura) i kolege iz Barcelone Brazilca  Neymara (43.5 milijuna eura). Njih su trojica već treću godinu zaredom na vrhu liste najbolje plaćenih nogometaša svijeta.

Procjene “France Footballa” temelje se na plaća igrača prije plaćanja poreza, prihodima od sponzora i različitim bonusima.

Angel Di Maria je najbolje plaćeni nogometaš Francuskoj  sa 24 milijuna eura nakon svog prelaska iz Manchester Uniteda u PSG, a tako je pretekao svoje suigrače iz paripkog kluba Thiaga Silvu i Zlatana Ibrahimoviča.

Iako je u prosincu dobio otkaz u Chelseaju Portugalac Jose Mourinho je najbolje plaćeni trener sa 24 milijuna eura, a Pep Guardiola i Fabio Capello su odmah iza njega.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.