Zdravko Mamić u četvrtak je za srpski Arena Sport izjavio kako je Dinamo u posljednjih deset godina od transfera igrača zaradio 210 ili 219 milijuna eura.

“To postižemo tako da stalno popravljamo infrastrukturu na kojoj naša djeca rade, radimo non-stop dodatne selekcije, a i djeca izvan Hrvatske žele doći u Dinamo. Imamo dobar i stručan rad u omladinskoj školi, tu je i dobar imidž Dinama, hrvatske reprezentacije i pregovaračke vještine mene i mojih suradnika”, objasnio je Mamić.

Poručio je da ne bi imao ništa protiv da u Dinamo dovede nekog srpskog nogometaša te čak misli da bi to trebao postato prirodan put za igrače iz Srbije. “Nemam kompleks i mislim da je ozbiljan problem za razvoj Dinama to što srpski nogometaši ne dolaze ovdje igrati. Bilo bi puno bolje da nogometaši iz Srbije prvo dođu u DInamo, a onda idu u inozemstvo”, smatra Mamić.

Kao najveći transfer promašaj, Mamić izdvaja pregovore s Tottenhamom oko Alena Halilovića i Tina Jedvaja, kada su obojica imala 16 godina. Kod pregovora je zapelo jer je Halilovićev roditelj promijenio uvjete transfera, koji su na kraju propali, a Dinamo ih je trebao prodati za 25 milijuna eura. “Uzrokovao sam veliku štetu Dinamu jer smo te igrače poslije prodali za skoro duplo manju svotu”, rekao je.

Smatra da bi situacija u našim ligama u na nogometnom prostoru bivše Jugoslavije bila puno bolja da se prije 15 godina krenulo s regionalnom ligom. “Sada to više ne dolazi u obzir, jer to ne žele ni UEFA, ni nacionalni savezi. Zašto bih ja nešto gurao protiv vjetra? Svi smo taoci radikalnih pojedinaca koji reketare svoje klubove i ne razmišljaju”, poručuje Mamić.

Komentiraj