“Mali princ” u režiji Marka Osbornea, temeljen na jednoj od najprevođenijih filozofskih priča u svijetu, ostvario je najveći uspjeh za neki francuski animirani film u inozemstvu s 12,5 milijuna gledatelja, objavljeno je u četvrtak.

Prethodni rekord držao je film “Arthur u zemlji Minimoya” Luca Bessona s 10,3 milijuna gledatelja između 2006. i 2009.,  objavila je kuća Unifrance, zadužena za promociju francuske kinematografije u inozemstvu  koja o tome vodi statistiku zadnjih 20 godina.

Nadahnut filozofskom pričom “Antoinea de Saint-Exuperyja, koja je među najprevođenijim književnim djelima na svijetu,  “Mali princ” osvojio je Kinu gdje ga je pogledalo 5 milijuna ljudi. U Brazilu i Meksiku vidjelo ga je po 2 milijuna gledatelja, a u Francuskoj, primjerice 1,8 milijuna ljudi.

Film pripovijeda susret između pilota i djevojčice između kojih se rađa prijateljstvo. Pilot djevojčici pripovijeda novu epizodu iz života Malog princa, koji je stigao s drugog planeta i kojega je pilot svojedobno imao prigodu upoznati.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Art-kin
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.