Nakon neuspjele prodaje posuđa dva su lažna djelatnika Crvenog križa 64-godišnjakinji u Vukovarskoj ulici u Rajiću kod Novske s vrata otkinuli zlatni lančić sa zlatnim medaljonom te su pobjegli u nepoznatom pravcu, doznaje se u policiji.

Lažni humanitarci su u nedjelju ušli u kuću 64-godišnjakinje, rekavši da ispred Crvenoga križa provode akciju poklanjanja posuđa starijim osobama.

No, nakon što su ušli u žrtvin dom tražili su je da im posuđe plati u eurima ili lomljenom zlatu, na što im je žena rekla da nema novaca. Jedan od muškaraca tada joj je s vrata rukom otkinuo zlatni lančić sa zlatnim medaljonom te su se obojica udaljila u nepoznatom smjeru, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

U policiji upozoravaju da su osobe starije životne dobi česta meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje i nepažnju ili ih dovode u zabludu. Uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, medicinski djelatnici i slično. Oštećeni ih, iako to ne bi trebali, nerijetko puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se zaista radi, kažu u policiji.

Stoga podsjećaju da ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u vaš dom, žurno obavijestite policiju, obitelj ili susjede.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.