ANDREJ PLENKOVIĆ danas će i službeno postati predsjednik HDZ-a. Nakon ostavke Tomislava Karamarka, Plenković je jedini ponudio 5000 potpisa potrebnih za kandidaturu, pa će stranka i ovaj put birati po principu “jedan član – jedan glas”, ali i jedan kandidat.

Pravo glasa ima oko 220 tisuća članova stranke, a glasovat će moći do 19 sati u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima. HDZ-u su ovo drugi izbori za predsjednika stranke u tri mjeseca.

Plenković je za kandidaturu imao više od 35 tisuća potpisa članova stranke, a nedavno je predstavio i svoj program. Poručio je da za glavni cilj ima vraćanje povjerenja birača dosljednom i vjerodostojnom politikom HDZ-a.Istaknuo je i da stranka mora biti predvodnik visoke razine transparentnosti, te da su za stvaranje i potrebu bilo koje političke platforme ključni su ljudi.

Komentiraj

FOTO:: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.