U Ičićima pokraj Opatije od 25. do 29. kolovoza održat će se 13. Liburnia Film Festival, jedini hrvatski festival koji prikazuje isključivo domaće dokumentarce.

U ičićanskoj će se lučici gledati presjek nedavne domaće produkcije dokumentarnog filma, a u opuštenoj atmosferi nakon filmova posjetitelji će se družiti s autorima i brojnim festivalskim gostima, predstavnicima regionalnih i svjetskih festivala dokumentarnog filma.

 

  • Tijekom dana organizirane su radionice dokumentarnog filma za velike i za male, te stručna predavanja i analize odabranih filmskih projekata, a nakon projekcija koncerti i druga popratna događanja.

 

Na platnu 13. LFF-a posjetitelje očekuje 30 filmskih priča, po prvi put prikazanih s digitalnog projektora, ispred platna bit će vrijedna filmska ekipa koja je godinama radila na svojim filmovima, a u lučici stotinjak gostiju festivala. Naći će se tu i filmski novinari, festivalski selektori, tutori i organizatori.

“Svi smo mi bliski upravo zbog toga što stvarno volimo dokumentarce i što se svi zajedno jednom godišnje nalazimo na istom mjestu, pored mora, ispred filmskog platna, na radionicama ili pored šanka…”, poručuju organizatori.

Komentiraj

FOTO:LFF
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.