Profesorica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Smiljana Leinart Novosel u Dnevniku N1 televizije u subotu je komentirala komunikaciju među vladajućim ljudima u Hrvatskoj. Kratko je objasnila kako se može reći da je sve puno komunikacije, ali s malo efekata.

“Dominantna komunikacijska linija je ona između dvaju potpredsjednika Vlade i samog premijera. Prelazimo iz situacije u kojoj se mislilo da će oni voditi glavnu riječ, tj. da će on njih slušati, jer nema političkog iskustva, u novu situaciju, gdje premijer vodi glavnu riječ”, rekla je Leinert Novosel naglašavajući kako sada dolazi do preokreta i jačanja političke pozicije premijera.

Premijer Tihomir Orešković drugi je po popularnosti u anketama, iza predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Leinert Novosel smatra kako je to jako dobro, jer je Orešković došao tek prije mjesec dana. “Vidjeli ste da na kraju bude onako kako premijer kaže, oni su svjesni sve moćnije pozicije Oreškovića”, kaala je.

Problem komunikacije između Karamarka i Petrova zbiva se u javnom prostoru, što dovodi do pada njihovog kredibiliteta. “Oni će voditi računa da ne pretjeraju, odašiljat će si strelice da bi se pozicionirali i vidjeli tko je važniji, čija će biti zadnja, ali trudit će se da se ne ide na nove izbore”, rekla je Leinert Novosel o prepucavanjima na relaciji Karamarko-Petrov.

Komentiraj