Zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James je, nakon što su američki mediji objavili da su Golden State Warriorsi za novi petogodišnji ugovor Stephenu Curryju platili rekordnih 201 milijuna dolara, na twitteru objavio kako, prema njegovom mišljenju, Curry vrijedi čak 400 milijuna.

Curry je s novim ugovorom postao prvi košarkaš u povijesti NBA koji je potpisao ugovor veći od 200 milijuna dolara, što znači da će godišnje zarađivati 34,7 milijuna.

James, koji po sezoni dobija 33,3 milijuna dolara, smatra da 29-godišnji Curry, koji je s Golden Stateom u zadnje tri sezone osvojio dva naslova prvaka i dva puta bio proglašavan najkorisnijim igračem prvenstva (2015. i 2016.) vrijedi 400 milijuna.

“Steph bi trebao za petogodišnji ugovor dobiti 400 milijuna”, napisao je James, koji je među prvima čestitao Curryju za rekordnu plaću.

James je postavio pitanje zašto postoje ograničenja za plaće igračima kada je Joe Lacob je 2010. godine kupio Golden State Warriorse za 450 milijuna dolara, a danas prema procjeni časopisa “Forbes” ta momčad vrijedi 2,6 milijarde dolara.

Komentiraj