Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik prozvao je u petak HRT da “podanički” služi vlasti, umjesto da bude u službi građana, optužujući vladajuće da su po dolasku na vlast s javne televizije maknuli ideološki nepoćudne kadrove.
“HRT nije u službi građana, ona podanički služi vlasti, zapravo servisira najprizemnije privatne interese pojednih političkih lidera, da ne kažem cijele vladajuće elite”, ocijenio je Pecnik u Hrvatskom saboru.

I po Zakonu o HRT-u i Ugovoru između HRT-a i Vlade, HRT-a mora biti u službi građana, a ona to odavno nije, tvrdi laburist i ističe kako iznova dolazi do kršenja moralnih i pofesionalnih uzusa na nacionalnom radiju i televiziji.

Tvrdi i da je vladajuća garnitura po dolasku na vlast “očistila” s televizije ideološki nepoćudne kadrove, rezulat čega je pad gledanosti. Pecnik posebno apostofira “privremenu suspenziju” političke emisije “Otvoreno”.

“Prešao se Rubikon zakonitosti, konkretno, kad ovu zemlju trese jedna od najvećih političkih kriza od osamostaljenja, na HRT-u su došli na ideju da ukinu, odnosno privremeno suspendiraju Otvoreno, pod izgovorom da prenose Eurosong”, rekao je Pecnik, tumačeći kako se to čini da bi se izbjegla rasprava o činjenici da je “demokracija ugrožena, da se tresu temelji društva, vlast paralizirana”.

Sve to, kaže, nije moguće bez participacije priveremenog čelništva HRT-a, koje je izabrao Sabor. Nije Ravnateljstvu toliko do zaštite hrvatskog puka od mračnih misli, svega ovoga što se odgađa, nego se radi o zaštiti lika i djela čelnog čovjeka HDZ-a, prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ustvrdio je zastupnik.

Što prije Sabor prekine agoniju, raspiše izbore to ćemo prije imati slobodnu televiziju, poručio je Pecnik.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.