Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević kazao je u ponedjeljak, preuzimajući Ministarstvo od dosadašnje ministrice Anke Mrak Taritaš, da će mu glavni prioritet biti objedinjavanje katastra i zemljišnih knjiga.

“Primopredaja je prošla u očekivano dobrom tomu te zahvaljujem gospođi Anki Mrak Taritaš na iskrenosti i na načinu na koji mi je predala Ministarstvo. Nastavit ćemo u dobrom smjeru u kojem je Ministarstvo započelo, ispravit ćemo stvari koje se mogu popraviti i pokrenuti neke nove projekte”, rekao je Kuščević prilikom primopredaje.

Kao nove značajnije projekte kojima će se njegovo ministarstvo ponajprije baviti, Kuščević je istaknuo početak objedinjavanja katastra i zemljišne knjige što je, kazao je, proces koji će ubrzati investicije i olakšati život građanima.
Tu je, dodao je, i poticana stanogradnja, odnosno poticani subvencionirani krediti za stanogradnju, potom kartografija te poboljšanja zakona. “Radi se o cijelom nizu mjera koje će uskoro biti vidljive”, kaže Kuščević.
Dosadašnja ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš navela je kako je to ministarstvo u protekle četiri godine odradilo niz velikih i značajnih poslova te da nema razloga da se tako ne nastavi i dalje.
“Imala sam odlične razgovore s ministrom i doznala sam da su planovi novog ministra na tragu onoga što smo i mi radili. Razgovarali smo i o e-dozvoli, o POS-u, i o nizu drugih projekata. Naši su projekti bili konkretni i treba ih samo nastaviti”, naglasila je Mrak Taritaš.
Nije željela komentirati izjave Tomislava Karamarka da postoje indicije kako je HDZ bio ‘zakinut’ na izborima za nekoliko mandata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.