Splotski gradonačelnik Andro Krstulović Opara objasnio je na koferenciji za novinare svoju izjavu da je velike požare Split dočekao nespremno.

“Ja sam prvi dan, čim se stanje normaliziralo u ovom sustavu koji smo pokrivali, kazao na upit novinara da grad nije spremno dočekao ovu kataklizmu. Građani jesu, i na to sam ponosan. Kasnije je moja izjava interpretirana kao dokaz da sustav ne funkcionira pa je izašlo da se radi te moje konstatacije razvila cijela ova priča oko ostavki”, rekao je Opara, kako prenosi N1.

Dodao je da se te večeri čuo s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarovć, kojoj je ponovio tu rečenicu. “Nije mi palo na pamet ulaziti u kompetencije van moje nadležnosti. Nisam osoba koja će procjenjivati kako aktivirati vojsku. Bio sam na nekoliko najugroženijih područja i odrađivali smo posao iz naših kompetencija”, rekao je gradonačelnik Splita.

Veliki izvor problema, kaže, bio je u neuređenim površinama, korovu uz ceste, otoadu, divljim deponijima i svemu što je u kompetenciji grada i s tim ne može biti zadovoljan. “Ako imate zapaljive odbačene materijale, zakrčene ulice, normalno da ne mogu iskazati svoje zadovoljstvo. Nismo imali jasnu i kompletnu sliku hidrantske mreže koja nije bila dostupna građanima. Imate hidrant u kojem nemate opremu. To mi je dalo pravo za kazati ovu konstataciju. Građani su riješili problem, koji nije uspio riješiti grad”, zaključio je Krstulović Opara.

Komentiraj