Na izbjegličkoj ruti kroz Hrvatsku nastupilo je kratkotrajno zatišje pa je tako tijekom prijepodneva u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu na skrbi humanitarnih organizacija i javnih službi bila je tek jedna deveteročlana obitelj koja je čekala svog jednog člana.

“U protekla 24 sata u Hrvatsku su ušla 4.203 migranta. Od ponoći do devet sati nije bilo dolazaka novih migranata u tranzitni centar u Slavonskom Brodu”, rekla je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske na redovnoj konferenciji za novinare u centru za izbjeglice.

Nujić kaže kako dolazak novih izbjeglica teče u skladu s međudržavnim dogovorom sa Srbijom, te da se primaju samo osobe koji prođu kroz centar za izbjeglice u Šidu. Od početka izbjegličke krize rutom kroz Hrvatsku je prošlo 442.988 osoba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.