– Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač razgovarao je u utorak o povećanju stranih investicija u Hrvatsku s  predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem te potpredsjednikom HGK za međunarodne poslove i EU, Želimirom Kramarićem.

“Obzirom da su strane investicije od iznimne važnosti za budući razvitak i modernizaciju hrvatskog gospodarstva, sugovornici su razgovarali o nizu aktivnosti kojima bi se ubrzao i povećao broj stranih investicija u Hrvatsku”, priopćilo je ministarstvo.

Razgovaralo se i o jačanju prisutnosti hrvatskih tvrtki na međunarodnom tržištu pomoću zajedničkih aktivnosti MVEP i HGK, navodi priopćenje, čime bi se osim jačanja hrvatskog gospodarstva doprinijelo i većem i bržem gospodarskom rastu te otvaranju novih radnih mjesta u Hrvatskoj.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.