Premijer Andrej Plenković u Splitu je komentirao novu objavu na blogu Ivice Todorića, koji je najavio kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka.

Premijer Andrej Plenković je u Splitu prisustvovao koordinaciji DUZS-a na kojoj se raspravljalo o požarnoj sezoni, javlja N1 televizija.

Na zahtjev novinara komentirao je aktualna događanja.

Na upit novinara da komentira najnoviju Todorićevu objavu na blogu, Plenković je odgovorio:

“Vi imate simpatične digitalne šalabahtere. Ne znam, bio sam na konferenciji o požarima, nisam čitao te informacije. Kada danas bude prezenetirano izvješće ugledne revizorske tvrtke, onda ću komentirati.”

Poručio je da su zahtjevi za povećanjem mirovina nerealni.

“Mirovine su već ove godine u procesu usklađivanja rasle najviše od 2008. Godišnje na mirovine ode 37-38 milijardi kuna, trudimo se da ono što je moguće bude u proračunskim okvirima. Bojim se da ti zahtjevi nisu realni”, kazao je Plenković.

Premijera su novinari pitali je li mu sporan nacrt novog Zakona o obitelji, a koji je povučen na doradu. Odgovorio je da je ministrica Murganić dobila zadaću da se revidira tekst nacrta  te da su sada u tijeku konzulatacije.

Na ponovljeni upit je li mu sporan tekst nacrta zakona, koji je izazavo burne rasprave u javnosti jer, primjerice, obitelj bez djece ne može imati status obitelji, premijer je poručio: “Mislim da sam vam odgovorio, kada sam vidio da je takav zakon otišao u javnu rasparavu, reagirao sam upravo tako da ga moramo doraditi. Sva rješena bit će na razini europske prakse.”

Komentiraj