Zagreb, 28.01.2017. - Sjednica Glavnog odbora SDP-a. Na fotografiji Zlatko Komadina. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima glasovanja za primorsko-goranskog župana Zlatko Komadina (SDP) osvaja 52,04 posto i pobjeđuje u prvom krugu, no on ističe da još nema mjesta euforiji.

Budući da je došao s nogometne utakmice između Rijeke i Cibalije na Rujevici, kojom je Rijeka osvojila prvi naslov nogometnog prvaka Hrvatske, Komadina je istaknuo kako je “važno da je pobijedila Rijeka, to je naš generacijski san, vjerujem da ću se svojim rezultatom pridružiti tokom noći”. Za sada vodim, ali se utakmica i dalje igra, dodao je.

Na upit o maloj izlaznosti u Rijeci, Komadina je kazao da je u većim sredinama uglavnom manja izlaznost, a u manjim veća, to je, nažalost, tradicija, posebno u Rijeci, kazao je.

Na pitanje o rezultatima SDP-ovih kandidata za gradonačelnike u Hrvatskoj, Komadina je rekao da treba pričekati rezultate drugog kruga. U Hrvatskoj se promijenila politička situacija, velike stranke nemaju više istu poziciju kao prije, pojavile su se nezavisne liste i nove političke opcije pa je potrebno mnogo više političkog rada da bi se zadržao rejting i povjerenje građana, ustvrdio je Komadina, koji je kandidat za župana koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS.

Komentiraj