Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas se obratio novinarima, te komentirao kandidaturu Milijana Brkića za ministra branitelja i izvješće SOA-e koje je Dragan Lozančić podnio Osboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“Danas smo razgovarali o proračunu i imali smo dosta posla”, odgovorio je Karamarko na potanje zašto se na današnjoj sjednici Vlade nije raspravljalo o Brkiću i njegovoj kandidaturi za mjesto ministra branitelja. Novinari su ga upitali i o plagiranju diplome. “On ima pravomoćnu presudu Upravnog suda, a na hipotetska pitanja ne mogu odgovarati. Policijska akademija se proslavila već drugi put”, kazao je Karamarko, prenosi N1.

“Vidjeli ste harangu na Crnoju. Koga god se izabere krene haranga. Možda je to dio pakla o kojem govori Milanović”, poručio je Karamarko dodajući da je Brkić progonjen četiri godine te da je na udaru ‘od istih onih krugova koji su trebali biti smijenjeni, a biti će smijenjeni uskoro’.

Dodao je kako su reakcije među braniteljima na Brkića izvanredne te kako vjeruje da će se Brkićeva kandidatura ubrzo realizirati.

Na pitanje kada će Lozančić biti smijenjen, Karamarko kaže kako je već trebao biti smijenjen. “Pričao sam o tome s Oreškovićem i mislim da smo pri kraju tog procesa”, objašnjeva. “Za nas je dovoljno što predsjednica nema povjerenje u Lozančića. Gospodin premijer si je uzeo vrijeme za odluku, ali ono istječe”, zaključio je Karamarko.

Komentiraj