Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će se danas sastati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i Mostom i rekao kako je manje više sve gotovo vezano uz imena budućih ministara.

“Da, sastajem se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom. Imena ministara će biti najvjerojatnije objavljena u četvrtak, ali manje više sve je gotovo. Još dva-tri imena”, kazao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a na pitanje sastaje li se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom.

Ćirilica fakultativno da, kao obaveza ne

Predsjednik HDZ-a, vezano uz prijedlog rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa da se ćirilica ponovno uvede u osnovne škole, rekao je kako o tome treba raspraviti. “Fakultativno da, ali kao obaveza sigurno ne,” rekao je.

Odgovarajući dalje na pitanja, rekao je da će o tome hoće li i dalje ostati zamrznut tečaj franka, odlučiti novi premijer u dogovoru s njima.

Naglasio je i da su spremni za reformu zdravstva i uštede, ali da za detalje treba pitati mandatara Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a ponovio je i kako nisu za ukidanje županija i regionalizaciju zemlje. “To su opet novi troškovi i asociraju na davna vremena podjela”, kazao je.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.