Nositelj liste Narodne koalicije za VIII. izbornu jedinicu, na kojoj je čak sedam žena,  Željko Jovanović ustvrdio je na predstavljanju liste u Puli kako je Vlada HDZ-a i Mosta uvela kaos  i zaustavila reforme.

Riječ je, kako se čulo, o listi koja predstavlja ljude, program i siguran smjer za Hrvatsku koja će voditi pozitivnu izbornu kampanju predlažući konkretne poruke SDP-a i Narodne koalicije, ali pritom podsjećajući na sve ono loše što je napravila Vlada HDZ-Most. “Vlada HDZ-a i Mosta u posljednjih je šest mjeseci uvela kaos, nered i političku krizu, zaustavila je reformu obrazovanja i pokušala privatizirati zdravstvo. Zato ćemo tijekom kampanje ukazivati na ove probleme te podsjećati građane na naš program” – kazao je Jovanović u Puli, dodavši kako SDP i Narodna koalicija nude siguran smjer, stabilnost, gospodarski rast, nastavak reforme obrazovanja, zdravstvo dostupno svima i poštivanja prava svih.

HDZ je, kako je rekao, “štetan eksperiment uz kojeg su vezani kaos i nered, politička kriza, zaustavljanje reforme obrazovanja, pokušaj privatizacije zdravstva i smanjivanje zdravstvenih prava, cenzura i gušenje slobode medija i prava manjina”.  To je jasna diferencijacija i po tome građani trebaju odlučiti kome dati svoj glas, a ne opterećivati se ustašama i partizanima, iako uvijek treba imati na umu filofašističke mimohode i ustaški dernek u Kninu” – poručio je Jovanović.

Ustvrdivši kako je Milanovićeva Vlada ostavila trag, kako na kurikularnoj reformi, tako i na svemu što bi hrvatsko obrazovanje trebalo odvesti u 21. stoljeće, Peđa Grbin je istaknuo kako “iza SDP-ove Vlade ostaju zgrade, učionice i superračunala na kojima će naši studenti raditi”. “Kada govorimo o zdravstvu, ne govorimo samo o bolnicama, nego o listama čekanja koje nakon četiri godine skraćivanja opet rastu. Bilo je dovoljno šest mjeseci ministra Nakića da se dug u zdravstvu poveća i da liste čekanja porastu” – ustvrdio je Peđa Grbin.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.