Američka koalicija ubija militante Islamske države (IS) puno brže nego što ih ta skupina može nadomjestiti, izjavio je u utorak britanski general Rupert Jones, ustvrdivši da je do kolovoza prošle godine više od 45.000 džihadista ubijeno u zračnim udarima koalicije.

Iračke snage uz potporu SAD-a nastavile su u utorak svoju ofenzivu u Mosulu, gdje se nalazi nekoliko tisuća militanata IS-a, uključujući mnoge koji su došli iz zapadnih zemalja kako bi im se pridružili.

“Ubijamo pripadnike IS-a brzinom koja je za njih neizdrživa”, rekao je general Jones, zamjenik zapovjednika koalicijskih snaga.

“Neprijatelj ne može izdržati i gubi teritorij, gubi bitke”, kazao je.

Jones je izjavio da borbe neće biti gotove kada padne Mosul ili Raka u Siriji, ali da će to biti početak kraja.

“Neizbježnost njihova uništenja postalo je samo pitanje vremena”, istaknuo je dodajući da je vodstvo IS-a sada većinom usredotočeno na preživljavanje.

Komentiraj

FOTO:EPA/KHALID MOHAMMED
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.