U poplavama u Louisiani i Mississippiju, na jugu Sjedinjenih Država, smrtno su stradale tri osobe, zatvoreni su autoputovi i službe pomoći su imale više hitnih intervencija, izvijestili su mediji.

Demokratski guverner Louisinae John Bel Edwards je u petak proglasio izvanredno stanje jer se još nekoliko dana očekuju jake kiše.

Jedan 68-godišnjak se utopio 25 km od Baton Rougea u Louisiani i jedan je poginuo pri padu u jarak. Treći muškarac je poginuo u petak također u Louisiani, prenosi CNN. Glavne prometnice oko Baton Rougea su pod vodom i više od 10 stanovnika je spašeno s krovova, stabala ili iz zaglavljenih automobila, prenosi CNN. Oko 7500 osoba je u petak navečer ostalo bez električne energije, prenose lokalne vlasti.

Poplave se događaju dok jaki val vrućine pogoršava visoka vlaga koja je zahvatila SAD, posebice sjeveroistočnu obalu cijelog vikenda.

U New Yorku i Philadelphiji se očekuju temperature do 43 stupnjeva Celzija, upozorili su meteorolozi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.