Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak mlade Britance da iziđu na referendum o članstvu u EU-u 23. lipnja, upozorivši ih da bi izlazak iz Unije najteže pogodio upravo njih.

Britanska javnost duboko je podijeljena o tom pitanju pa će glasovi mladih imati važnu ulogu u rezultatu referenduma jer ankete pokazuju da su općenito više naklonjeni EU-u, ali su isto tako manje skloni glasovati.

“Što god učinili, pobrinite se da 23. lipnja glasujete. To je vaš izbor, to je vaša budućnost, od ključne je važnosti za vas i vašu zemlju”, rekao je Cameron, pokrećući kampanju za mlade.

Cameron je upozorio da će u slučaju izlaska iz EU-a posebno biti pogođeni izgledi mladih za zapošljavanje.

“Vi možete imati najviše koristi od ostanka u reformiranoj Europskoj uniji, ali možete i najviše izgubiti ako iziđemo”, rekao je.

Na pitanje da komentira nizozemski referendum kojim je odbačen sporazum o pridruživanju Ukrajine EU-u, Cameron je rekao da se to ne može uspoređivati s britanskim referendumom o članstvu u EU-u.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.