Francuska policija je u nedjelju pozvala svjedoke u vezi s čovjekom koji je “možda umiješan u pariške napade”, Salahom Abdeslamom, za kojim je belgijsko pravosuđe izdalo međunarodnu tjeralicu.

Salah Abdeslam, rođen 15. rujna 1989. u Bruxellesu je “opasan i nemojte ništa poduzimati sami”, preporuča policija.

Belgijsko pravosuđe je izdalo međunarodnu tjeralicu za tim čovjekom koji je živio u četvrti Molenbeek u Bruxellesu.

Dvije zemlje surađuju u istrazi o osam skoro istodobnih terorističkih napada u Parizu u petak navečer nakon što se pokazalo da su neki napadači došli iz Bruxellesa.

Najmanje 129 ljudi ubijeno a oko 350 ranjeno u napadima na koncertnu dvoranu Bataclan, stadion Stade de France i nekoliko restorana i barova u glavnom francuskom gradu.

Vlasti vjeruju da su tri usklađena tima terorista naoružanih kalašnjikovima i eksplozivnim prslucima izvela napade za koje je odgovornost preuzela ekstremistička skupina Islamska država. Sedam napadača poginulo je u napadima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.