Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predlaže da hrvatska Vlada na sjednici u četvrtak donese odluku da se za prijevremene parlamentarne izbore 11. rujna, između ostaloga, političkim strankama i nezavisnim listama smanji visina naknade za izbornu promidžbu sa 180.000 kuna na 135.000 kuna po osvojenome zastupničkom mjestu, što je 25 posto manje u odnosu na prošle parlamentarne izbore.

HDZ je o svome prijedlogu Vladi izvijestio u srijedu priopćenjem u kojemu su navodi da su redoviti parlamentarni izbori održani nedavno te da je iz državnoga proračuna isplaćena pripadna naknada troškova.

Zato, ističe se,  HDZ predlaže da Vlada Republike Hrvatske na sjednici u petak, a na temelju Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, donese odluku da se za prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor 11. rujna, između ostaloga, političkim strankama i nezavisnim listama smanji visina naknade za izbornu promidžbu sa 180.000 kuna na 135.000 po osvojenome zastupničkom mjestu.

To je, dodaje se, smanjenje od 25 posto u odnosu na redovite parlamentarne izbore održane 8. studenoga 2015. godine.

Komentiraj

FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.