Članovi SDP-a u subotu biraju novog predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između sedam kandidata u utrci za nasljednika Zorana Milanovića, koji je stranku vodio gotovo cijelo desetljeće.

Za novoga predsjednika natječu se Davor Bernardić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Orsat Miljenić glasao je nešto prije 10 sati te kazao kako SDP kakvog ga on vidi treba biti drugačiji, pobjednički, prenosi Dnevnik. Ranko Ostojić svoj glasački listić ispunio je u Splitu, te komentirao navode kako za njega lobira Zoran Milanović. “Meni je najdraže kad čujem iz SDP-a za neimenovane visokopozicionirane izvore. Nikad ih nisam priznavao i sam to nikad nisam bio”, rekao je.

U Splitu je glasao i Arsen Bauk, koji je rekao kako je kampanja bila korektna te čestitao svim kandidatima na tome. “Dvoje od njih će u drugi krug ili će jedan postati predsjednik i nakon toga mogu samo poručiti našim političkim suparnicima da se ne opuštaju”, poručio je i dodao kako od novog predsjednika očekuje da ne padne ispod razine rezultata koje je imao Milanović posljednje četiri godine prije izbornog ciklusa.

Branko Grčić je poručio kako očekuje da će u sljedeće tri i pol godine pokazati da je SDP najjača porbena stranka koja ima dobre šanse da se ponovno vrati u poziciju da obnaša vlast i da radi dobre stvari za građane Hrvatske. Tonino Picula, jedan od favorita za nasljednika Zorana Milanovića na čelu stranke, rekao je kako u Hrvatskoj nema ni jedne stranke s ovakvom sposobnosti izbora u demokratskom ambijentu i na ovako demokratski način. “Članovi i članice određuju dubinu promjena i pravac kretanja društva. Kad god se mijenjao SDP, mijenjala se i Hrvatska i to nabolje”, istaknuo je.

Komentiraj