Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, prvi na listi Domoljubne koalicije za 9. izbornu jedinicu, izjavio je danas na skupu u Šibeniku kako Hrvatsku ne može voditi onaj tko je ne voli, tko za nju kaže da je slučajna i proziva hrvatske generale, poput Damira Krstičevića, a za branitelje kaže da su ‘sumnjivi’.

Spominjući ponovno brojke od 100 tisuća iseljenih, isto toliko izgubljenih radnih mjesta te oko 100 milijarda kuna novog duga, Karamarko je ocijenio da se kampanja vladajućih temelji na lažima.

  • Istaknuo je da se radna mjesta gube, a ne otvaraju kao što se propagira – 500 radnih mjesta na tjedan, a samo od 28. rujna do 28. listopada izgubljeno je više od 16 tisuća tisuća radnih mjesta.

Istaknuo je kako neće dopustiti da se “više omalovažavaju branitelji ni prvi predsjednik Franjo Tuđman”.

Direktorica kampanje HDZ-a Josipa Rimac poručila je na skupu da će Domoljubna koalicija u 9. izbornoj jedinici osvojiti 11 mandata.  Koalicija nosi ime prema intimnom osjećaju svih njezinih članova, rekla je, dodajući kako oni ne mašu zastavama kako bi pridobili glasove birača.

Goran Pauk, šibensko-kninski župan i šesti na listi koalicije za 9. izbornu jedinicu, rekao je danas u Šibeniku kako će se na izborima borba voditi za bolju Hrvatsku.

Bio je kritičan prema malim koalicijama, pri čemu je posebice istaknuo MOST i Stipu Petrinu, koji se, kako je rekao, udružio s nekim koga je donedavno kritizirao.

I Hrvoje Zekanović iz Hrasta, deveti na koalicijskoj listi, kritički je govorio o strankama tzv. trećeg puta, ocjenjujući da alternatriva ne mogu biti oni koji u koš bacaju raspelo i koji mijenjaju nazive ulica koje nose ime dr. Franje Tuđmana.

HDZ: SDP postaje “putujuća tvornica laži”

Kandidat na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Josip Borić (HDZ) rekao je u petak na konferenciji za novinare u Rijeci da SDP postaje ‘putujuća tvornica laži’ te da je zbog toga bitno podsjetiti kako je vladala njihova Vlada te da nije ostvaren nijedan najavljivani infrastrukturni projekt.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović govori isključivo o prošlosti i o HDZ-u, a o budućnosti i tome što namjerava činiti nije rekao ni riječ, istaknuo je Borić, dodajući kako je Milanović svjestan da je iznevjerio građane i očito je da živi u prošlosti.

  • Borić je istaknuo da bi oni koji namjeravaju glasovati za SDP trebali znati da je njihova Vlada poskupjela električnu energiju za 20 posto, plina za 25 a vode za 20 posto. Grijanje je poskupjelo za 20 posto na razini cijele Hrvatske, a u Rijeci čak 80 posto u protekle četiri godine, rekao je.

Ta poskupljenja dovela su mnoge građane u blokade pa ih je danas 120.000 više nego 2011. godine, istaknuo je Borić.

U vezi s izjavom Zorana Milanovića da su liste Domoljubne koalicije travestija, rekao je da su sad u koaliciji sa SDP-om Hrvatski laburisti, koji su s njim u proteklome mandatu Vlade bili u sukobu, te da su se njihovi čelnici međusobno napadali.

“Njihove liste može se nazvati koalicijom varalica i populista”, ocijenio je.

Kandidatkinja s liste Domoljubne koalicije u toj izbornoj jedinici Sunčana Glavak ustvrdila je da je Plan 21 propao, a da su Istra i Rijeka protekle četiri godine tretirane kao da nisu jednakopravni dijelovi Hrvatske s ostalima. Upitala je zbog čega se nije više učinilo na kapitalnim projektima za to područje. “Nama je jednako važan svaki dio Hrvatske”, istaknula je Glavak.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.