Iz Hrvatske seljačke stranke (HSS) u petak su izvijestili kako su završili pregovore sa strankama A-HSS-a i HSS-a braća Radić oko ujedinjenja i prelaska vodstva, svih članova, te svih županijskih, gradskih i općinskih organizacija u HSS čime se u tu stranku vratilo više od 6 000 bivših članova iz cijele Hrvatske.

Najviše ih je iz Dalmacije i Slavonije, a riječ je uglavnom o nekadašnjim članovima HSS-a koji su tu stranku godinama napuštali nezadovoljni politikama bivših čelnika te nezadovoljni koalicijama sa HDZ-om.

U priopćenju iz HSS-a stoji i da posebnih zahtjeva tih povratnika u stranku nije bilo, nego su se svi zajedno složili da žele maksimalno pomoći u nadolazećim izborima kako bi, sada njihovi zajednički, HSS-ovi kandidati, na listama Narodne koalicije ostvarili što bolje rezultate.

Nakon obavljanja tehničkih detalja, A-HSS i HSS braće Radić brisat će se iz registra političkih stranaka RH te će nadalje postojati samo jedna Hrvatska seljačka stranka. Ostale “stranke” koje se deklariraju kao Radićeve, kao što je poznato, i tako su samo u službi nekih drugih stranaka, priopćuje HSS.

Na sastanku ujedinjenja sudjelovali su čelnici HSS-a, A-HSS-a i HSS-a braća Radić: Krešo Beljak, Stanko Grčić i Ivan Begović sa suradnicima.

Komentiraj