Svjetski poznati hrvatski biokemičar Ivan Đikić primljen je u Europsku akademiju (Academia Europaea), objavilo je Sveučilište Goethe iz Frankfurta na Majni.

Đikić je ravnatelj Instituta za biokemiju 2 i utemeljitelj ravnatelj Instituta Bachmann za molekularne znanosti života na Sveučilište Goethe.

Đikić je za svoje doprinose u istraživanju raka dobio niz priznanja među ostalim i Američke udruge za istraživanje raka (AACR) njemačke nagrade za istraživanje raka i nagrade Leibniz.

“Počašćen sam izborom u Academia Europaea i rado ću pridonijeti njezinu znanstvenom priogramu i obrazovnim ciljevima”, rekao je Đikić.

Academia Europaea osnovana 1988. je europska  nevladina znanstvena udruga koja djeluje kao akademija i promiče učenje, obrazovanje i istraživanje.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.