Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond izjavio je u srijedu da je Rusija prijetnja svim državama jer ne poštuje međunarodne norme te je pružio potporu Gruziji koja je 2008. ratovala s Moskvom.

Hammond, žestok kritičar ruskih akcija, u Gruziji će se sastati s premijerom Georgijem Kvirikašvilijem i posjetiti Južnokavkaski naftovod kojim upravlja British Petroleum.

Upitan je li Rusija još uvijek prijetnja regionalnim zemljama poput Gruzije i baltičkim državama, Hammond je rekao: “Rusija ne poštuje međunarodne norme i krši pravila međunarodnog poretka. To je prijetnja svima nama”.

Dodao je kako je vrijeme da Rusija igra konstruktivnu ulogu na svjetskoj sceni i poštuje pravila, podsjetivši da Britanija i Rusija imaju zajednički interes u borbi protiv Islamske države u Siriji i u Iraku.

“Ako želimo surađivati, moraju se poštivati norme međunarodnog poretka”, istaknuo je Hammond.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.