Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila, javlja Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Crna Draga i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Slavoniji, vlažni u Gorskom kotaru. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na cestama u smjeru mora, a tijekom cijelog dana u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače mole za strpljenje te ih upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova na sanaciji kolničke konstrukcije u čvoru Zabok u periodu od 03. do 15.07.2017. godine za sav promet bit će zatvoren ulazak na autocestu u čvoru Zabok iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U istom periodu izlazak s autoceste u čvoru Zabok bit će moguć iz oba pravca (Zagreb i Macelj). Iznimka od gore navedenog, dana 13.07. 2017. od 08:00 sati do 08:00 sati 14.07.2017. (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).

Od 3. srpnja do 3. kolovoza 2017.god. u vremenu od 06:00 do 18:00 sati na državnoj cesti DC38 Pakrac-Brestovac promet će biti povremeno prekidan, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta prije punog sata, u tijeku radova. Nedjeljom i u dane blagdana/praznika nije dozvoljeno zatvaranje prometa.

Do 7. srpnja svakog radnog dana, osim nedjelje i praznika, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 (Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36)). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od D1 (Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok) – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) -Kupinec i obrnuto.

Granični prijelazi

Zbog radova i gustog prometa u smjeru Slovenije, između GP Macelj i Gruškovje (SLO), na izlazu iz Hrvatske dolazi do povremenih zastoja. Mole se vozači za strpljenje.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.

Ostali trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj