Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa moguće su povremene smetnje i zastoji, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Uz privremenu regulaciju prometa vozi se na cestama DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac te DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je oko 1,5 km.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj