Kolnici su mokri, vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Dalmaciji, u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu i djelomice u Istri. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros HAK i upozorio vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila i da u uvjetima smanjene vidljivost ( kiša, tmurno vrijeme, magla) i za vrijeme vožnje danju imaju upaljena kratka, odnosno dnevna svjetla (unatoč ljetnom računanju vremena).

 

  • Na većini važnijih cestovnih pravaca promet je srednje gust, povremeno je pojačan na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri.

 

Zbog kolone hodočasnika na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Ivanja Reka prema čvoru Popovec ( A4) vozi se jednim trakom. Vozači se mole za strpljenje i oprez.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Metković, Karasovići i Klek za ulazak; na Pasjaku, Rupi i Kaštelu za izlazak te Macelju, Staroj Gradišci i Slavonskom Brodu u oba smjera.

Za teretna vozila otvoren je granični prijelaz Gunja, ali će radovi na prometnim površinama i objektima trajati do 8. rujna.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Od 01.09.2015. brod na liniji Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije Susak isplovljava iz Malog Lošinja radnim danom u 06:00 sati (umjesto u 05:00 sati) te u 13.30 sati (umjesto u 14:30).

Komentiraj