Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom Kotaru mjestimice ima magle. Jak vjetar povremeno puše na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Žuta Lokva (vijadukt Mokro polje), kao i na Riječkoj obilaznici (vozi se uz ograničenje brzine). Mogući su odroni zemlje i kamenja, javlja u nedjelju HAK upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina: DC 50-DC 27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionica Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) od Senja do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.

 

  • Zbog održavanja 24. Zagreb maratona u nedjelju će od 9 do 15 biti zatvorene sljedeće ulice: Ilica (od Selske do Trga b. J. Jelačića)-Trg bana Jelačića-Jurišićeva ulica-Trg hrvatskih velikana-Martićeva-Ulica A. Bauera-Vlaška-Maksimirska-Ulica Dubrava-Cesarčeva-Bakačeva.

 

Dionica autoceste A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Ludbreg, zatvorena je za sav promet u smjeru Goričana (obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega: čvor Varaždin- DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg). U smjeru Zagreba promet teče bez posebnih ograničenja.

Zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Dubrave vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Pomorski promet

Zbog bure, u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen te katamaranske: Rijeka-Rab-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa i Split-Hvar-Korčula.

Komentiraj