Grčka policija uhitila je u utorak tridesettrogodišnjeg Srbina zbog ubojstva mladoga američkog turista prošli tjedan na grčkom otoku  Zakynthosu, što broj privedenih povećava na devet.

Dvadesetdvogodišnji turist nasmrt je premlaćen u petak pred barom u resortu Laganas poznatom po burnome noćnom životu.

Privedeni muškarac pojavit će se pred sudom krajem ovog tjedna.

Šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac uhićeni su prošli tjedan i optuženi za ubojstvo. Danas su se trebali pojaviti pred sudom, no saslušanje je odgođeno za kraj tjedna.

Incident je šokirao Grčku u kojoj je turizam značajna gospodarska grana koja bi toj zemlji mogla pomoći da se izvuče iz dugova i krize. Godišnje Grčku posjeti oko 25 milijuna turista.

Nedavno su se grčke vlasti oštrije angažirale na strožem kažnjavanju zločina u priobalnim dijelovima zemlje koji su postali zloglasni zbog nasilja i nedoličnog ponašanja pijanih mladih turista.

Komentiraj

FOTO: EPA/STR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.