Tehnički potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je u četvrtak da je u drugom dijelu mandata Vlada napravila velik posao, pa misli da mogu zadovoljno zaključiti svoj mandat.

“To se vidi svaki dan i vidjet će se. I na početku mandata nove Vlade vidjet će se rezultati onoga što smo radili. Uvijek se može bolje, ali ono što je zadnjih dvije godine krenulo, posebno u gospodarstvu, pa i u provedbi određenih reformi, mislim da možemo zadovoljni zaključiti ovaj mandat”, rekao je Grčić novinarima uoči sjednice Vlade.
Upitan koga priželjkuje da dođe u njegovo ministarstvo uzvratio je kako posebnih želja nema ali se govori kako bi to vjerojatno mogla biti  HDZ-ova Ivana Maletić.
Na pitanje do kada se produžuju mandati direktorima javnih poduzeća Grčić je pojasnio kako u skladu s primopredajom vlasti mandate na raspolaganje daju u roku 15 dana od formiranja nove Vlade, a onda kreću natječaji koje će pokrenuti nova Vlada. “Bilo bi nekorektno da smo mi to radili sada pred kraj mandata”, rekao je.
Grčić je komentirao i najave prema kojima bi se Vlada mogla preseliti u “Kockicu” rekavši kako bi bilo možda dobro da se integrira vladine institucije. “Bilo bi efikasnije i bolje, smanjili bi se troškovi ako bi to bilo na jednom mjestu, međutim, prostor je ograničen. U ‘Kockici’ već imamo neka ministarstva, prostor je ograničen i teško će biti integrirati cijelu Vladu”,  ustvrdio je.

Dobro je razgovarati s investitorima

Tehnički potpredsjedndik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić u četvrtak se uoči sjednice Vlade osvrnuo na odlazak mandatara Tihomira Oreškovića u austrijski Kitzbuehel na razgovor s investitorima, rekavši da takav posao treba odrađivati i upoznati ih s idejama oko reformi.

“Očekujem kontakte mandatara sa svim onim relevantnim investitorima koji kupuju hrvatske obveznice”, kazao je  Grčić odgovarajući na pitanja novinara. “Takav posao treba odrađivati, to je kontinuirani posao, taj posao se nastavlja na ‘road show’ za prodaju hrvatskih obveznica i to je uobičajena procedura”, istaknuo je Grčić.
Napomenuo je i da na “road show” češće idu ministri financija, ali da je dobro da i mandatar pokaže koliki je interes Hrvatske da se te obveznice prodaju po što povoljnijim uvjetima.
 “I da kaže, naravno, svim tim investitorima, koje su ideje prije svega oko reformi, daljnjeg procesa fiskalne konsolidacije i svega onoga za što su investitori itekako zainteresirani”, zaključio je Grčić.
 Orešković je u Kitzbuehelu, gdje zajedno s guvernerom HNB-a Borisom Vujčiće, sudjeluje na zatvorenom susretu predstavnika investitora i banaka u organizaciji Unicredita. S investitorima će, kako je najavio dan ranije, razgovarati o hrvatskome dugu koji iznosi skoro 90 posto BDP-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.