Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u srijedu s britanskim ministrom gospodarstva Gregom Clarkom kako bi razgovarala o jačanju gospodarskih veza dviju zemalja, a nakon toga i s predstavnicima hrvatskih startupova i britanskih investitora u Bloombergu.

Grabar-Kitarović boravi u službenom posjetu Londonu, a sastanak s Clarkom nastavak je njezinih jučerašnjih razgovora s premijerkom Theresom May o potrebi jačanja gospodarskih odnosa Hrvatske i Velike Britanije.

Na sastanku s predsjednicom i britanskim investitorima je i hrvatski poduzetnik Hrvoje Prpić, vlasnik tvrtke Trillenium sa sjedištem u Londonu i jedan od pokretača Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Na pitanje novinara zašto su britanskim investitorima zanimljivi hrvatski startupovi, koji su prema jednoj od definicija tvrtke s globalnim ambicijama i globalnim potencijalom, Prpić je rekao da je razlog taj što su oni jeftiniji u odnosu na ono što se može naći na Zapadu.

“Mislim da svi ljudi koji su u startup industriji znaju da je Hrvatska samo prvi korak, da je sljedeći korak Europa a na kraju Silicijska dolina”, rekao je.

Prpić je najavio da će se krajem studenoga u Zagrebu održati godišnji sastanak europske mreže poslovnih anđela a na njoj će sudjelovati i pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson.

Komentiraj