Saborski zastupnik Milorad Pupovac trebao je danas sudjelovati u emisiji ‘Studio 4’ te sa europarlamentarkom Ružom Tomašić komentirati izjave ministra vanjskih poslova Mire Kovača, koji je rekao da Srbija ne može u Europsku uniju dok ne ukine nadležnost za ratne zločine na području cijele bivše Jugoslavije – univerzalnu jurisdikciju te zatražio prava i zaštitu tamošnje hrvatske manjine.

Ipak, u studiju se pojavila samo Tomašić, a Pupovac je napustio emisiju neposredno prije emitiranja objašnjavajući kako ne želi sudjelovati u razgovoru s Ružom Tomašić.

Tomašić je u emisiji rekla kako smatra da Hrvatska traži premalo jer osim pitanja nadležnosti za ratne zločine i prava hrvatske nacionalne manjine, prije ulaska Srbije u EU trebalo bi riješiti pitanje granica, nestalih osoba, otetog kulturnog blaga. Dodala je da bi Srbija trebala priznati postojanje logora za Hrvate na svom tlu, a spomenula je i ratnu odštetu.

“Dakle, Hrvatska traži veoma malo i za to malo Dačić kaže da si mi umišljamo da smo velesila. Ja mislim da je sramotno to što Hrvatska traži i da je Hrvatska trebala tražiti puno više”, poručila je Tomašić.

Komentirajući Šešeljev stav kojim i dalje zagovara projekt Velike Srbije, Tomašić je rekla da će ‘oni cijelo vrijeme zagovarati “Veliku Srbiju” zato što zapravo nisu kažnjeni, a kad niste kažnjeni za nešto, onda ćete nastaviti jer mislite da je to u redu’.

Komentiraj