Glavni pregovarač sirijske oporbe Mohamed Aluš rekao je u nedjelju da je odnio ostavku na svoju funkciju zbog neuspjeha ženevskih pregovora i kako bi olakšao loš položaj Sirijaca koji žive na opkoljenim područjima koje drže pobunjenici.

Aluš, član je političkog odbora Vojske islama koju podržava Saudijska Arabija a Damask smatra terorističkom organizacijom, u priopćenju za Reuters istaknuo je kako u mirovnim pregovorima nije uspio osigurati oslobađanje tisuća zatvorenika ili pogurati Siriju prema političkoj tranziciji bez predsjednika Bashar al Assada.

Mirovni pregovori o Siriji pod okriljem UN-a u Ženevi su počeli početkom veljače kako bi se pokrenuo neizravni dijalog između režima u Damasku i sirijske oporbe u cilju okončanja građanskog rata koji hara tom zemljom već pet godina.

Komentiraj

FOTO:EPA/YOUSSEF BADAWI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.