Francuska je izvela prve zračne napade protiv militanata Islamske države u Siriji. Predsjednički je ured izjavio da su francuski zrakoplovi napali ciljeve identificirane tijekom izviđačkih misija tijekom proteklog tjedna, prenosi BBC.

Francuska je operaciju provela u koordinaciji s regionalnim partnerima, stoji u kratkom priopćenju.

Francuski zrakoplovi već su izveli zračne napade na ciljeve Islamske države u susjednom Iraku. “Naša zemlja ovime potvrđuje svoju odlučnu predanost u borbi protiv terorističke prijetnje koju predstavlja Deash”, izvijestili su iz francuskog Ureda predsjednika. “Napast ćemo svaki put kada je naša državna sigurnost u opasnosti”.

Predsjednik Francois Hollande ranije ovog mjeseca najavio je kako Francuska priprema slanje borbenih zrakoplova u Siriju, a prve operacije su bile izviđački letovi kako bi se identificirale mete. Koalicija vođena SAD-om provodi zračne napade protiv Islamske države u Siriji i Iraku već više od godine dana.

Komentiraj

FOTO:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.