Područje u blizini francuskog Veleposlanstva u Zagrebu u četvrtak navečer bilo je blokirano zbog protueksplozijskog pregleda torbe nađene kod ulaza u zgradu Moderne galerije, a policija je izvijestila da je “nalaz negativan”.

U prolazu, odnosno haustoru zgrade u Hebrangovoj ulici 1 u četvrtak oko 19,30 sati pronađena je torba te je obavljen protueksplozijski pregled i nalaz je bio negativan, rekao je Hini službenik za odnose s javnošću u Policijskoj upravi zagrebačkoj Zlatko Ancić. Nakon obavljenog pregleda oko 20,15 sati promet je normaliziran, rekao je.

Policija je dobila dojavu da je preko puta francuskog Veleposlanstva ostavljena crna torba.

Francusko Veleposlanstvo nalazi se na adresi Hebrangova ulica 2, a zgrada kod koje je pronađena torba je preko puta, na adresi Hebrangova 1, u kojoj je smještena Moderna galerija. Tijekom blokade područja križanja Hebrangove i Zrinjevca bio je zaustavljen i tramvajski promet.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.