Namjeru Jensona Buttona da napusti Formulu 1 spriječio je predsjednik McLaren Grupe Ron Dennis, prenosi Guardian. Button je nakon prošlotjdne utke u Singapuru rekao kako je donio odluku o svojoj budućnosti – zaključiti karijeru u Formuli 1 i možda se okušati u nekom drugom moto sportu. Priče o umirovljenju nbisu negirali ni sam vozač ni njegovi savjetnici.

Ali, sat vremena prije jutrošnje Velike nagrade Japana na Suzuki, McLaren je potvrdio da će 35-godišnji Button s njima ostati do kraja ugovora, koji traje još godinu dana.

Button je razgovarao s Dennisom, a dobra vijest za vozača je da će zadržati svoju plaću od 15 milijuna funti, unatoč činjenici da je McLaren ranije pokušao ispregovarati manju plaću. Dennis je također potvrdio kako će u momčadi ostati i Fernando Alonso, koji ima trogodišnji ugovor. Pojavile su se, naime, glasine da dvostruki svjetski prvak također razmišlja o odlasku. Vozače brine činjenica da je McLaren-Honda toliko nekonkurentna da nemaju šanse za priključak sve do druge polovice 2016. godine.

McLaren se opasno uplašio da bi mogli ostati bez oba svjetska prvaka za sljedeć sezonu, a tako bi pogotovo teško privukli nove spontore. Alonso je u subotu rekao kako se neće pridružiti drugoj ekipi, ali to ne isključuje mogućnost da se Španjolac jednostavno povuče iz sporta. Ipak, u nedjelju je McLaren ustvrdio kako oba vozača ostaju u momčadi i sljedeću godinu.

Komentiraj