Čelnik egipatskih forenzičara odbacio je u utorak kao preuranjene sugestije da mali broj ljudskih ostataka pronađen nakon pada zrakoplova EgyptAira upućuje na to da se u zrakoplovu dogodila eksplozija.

Od nedjelje su prikupljene 23 vreće s ljudskim ostacima, a najveći nisu veći od dlana, rekao je jedan egipatski dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, dodajući da to upućuje na to da se dogodila eksplozija, no još nisu otkriveni tragovi eksploziva.

No Hišam Abdelhamid, čelnik egipatskih forenzičara, rekao je da su to “puke pretpostavke” te da je još prerano za donošenje zaključaka.

Druga dva izvora izravno upoznata s istragom kazala su također da je još prerano da bi se moglo govoriti o uzrocima nesreće zrakoplova, u kojem je bilo 66 putnika i članova posade.

U utorak su počele DNK analize prikupljenih ljudskih ostataka, a potraga za crnim kutijama i dalje se nastavlja.

Avion na letu MS804 između Pariza i Kaira srušio se u četvrtak rano ujutro u Sredozemno more, 290 kilometara od egipatske obale.

Komentiraj

FOTO:EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.