Potencijalni republikanski kandidat za američkog predsjednika i magnat u području nekretnina Donald Trump rekao je u srijedu da je njegova neto vrijednost narasla na više od deset milijarda dolara, te da je u 2014. zaradio 362 milijuna.

  • Trump je te podatke dao saveznom izbornom povjerenstvu u imovinskoj kartici koju kandidati moraju predati.

 

On je i televizijski voditelj, a još je prošli mjesec, kad je najavljivao svoju kandidaturu za izbore 2016. rekao da je ‘težak’ devet milijarda dolara.

“Neto bogatstvo g. Trumpa naraslo je u odnosu na prošlu imovinsku karticu staru više od godine dana o kojoj je govorio kad je najavio kandidaturu. Vrijednost nekretnina u New Yorku, San Franciscu, Miamiju i mnogim drugim gradovima u kojima ima nekretnine, znatno je narasla u tome razdoblju”, objašnjeno je iz njemu bliskih krugova.

No časopis Forbes koji pozorno prati njegove financije tvrdi da je Trump preuveličao svoju neto vrijednost te da je riječ o četiri milijarde dolara.

U srijedu se Trump potužio da sustav obrade financijskih podataka ne može točno odraziti njegovo bogatstvo jer on, naprimjer, za vlasništvo nad zgradom vrijednom milijardu i pol dolara mora označiti kućicu ’50 miljuna dolara i više’.

“Taj sustav nije osmišljen za osobu golema bogatstva poput g. Trumpa”, kažu iz Trumpovih redova.

Komentiraj