Kaznena prijava za prijevaru podnesena je protiv 50-godišnjakinje iz Čapljine u susjednoj Bosni i Hercegovini koja je temeljem fiktivnog prebivališta u Metkoviću državu oštetila za gotovo 60 tisuća kuna dječjeg doplatka i troškova zdravstvenog osiguranja, izvijestila je dubrovačka policija.

Prijavljena je, kako stoji u policijskom izvješću, “koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako ima prebivalište u Čapljini u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu službenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te u vremenu od početka 2009. godine do kraja veljače 2014. godine podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen. Time je spomenutom zavodu nanijela materijalnu štetu u iznosu većem od 51.000 kuna”.

Policija tvrdi i da je od početka listopada 2010. godine do kolovoza 2014. godine osumnjičena za sebe i članove svoje obitelji ostvarila troškove zdravstvenog osiguranja, oštetivši Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za iznos od preko 8.000 kuna.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.