Iako dosad nije bio previše eksponiran, novi ministar branitelja Mijo Crnoja, našao se na novinskim stranicama prije nekoliko godina i to zbog bezobzirnog ponašanja prema susjedi s invaliditetom. Naime dnevni list 24 sata je pisao još davne 2010. o samohranoj majci djeteta s posebnim potrebama koja se požalila na ponašanje susjeda jer joj je zavario garažu. Susjed je bio upravo Mijo Crnoja.

Prema njenoj izjavi, novopečeni ministar branitelja je oduvijek želio tu garažu, ali nakon što ju je vlasnik prodao susjedi , je odlučio na silu zablokirati pristup automobilu koji joj je zbog invaliditeta nje i njenog djeteta bio neophodno potreban za svakodnevni život.

Mijo Crnoja tada nije želio komentirati slučaj.

Inače Crnoja, već danima zaokuplja pažnju javnosti idejama o objavi registra agresora na Hrvatsku, kao i objavi registra izdajica nacionalnih interesa. Njega je za ministra predložio Odbor za branitelje HDZ-a i zajednica branitelja Gojko Šušak.

Crnoja ima 47 godina, rođen je u Jajcu u BiH, a odrastao je u Đakovu. Crnoja je diplomirani novinar i inženjer prometa, a kao dragovoljac Domovinskog rata aktivno je sudjelovao u obrani Hrvatske i BiH. Vodio je službe sigurnosti u veleposlanstvima u Mostaru i Albaniji. Ima pet vojnih odličja, a od lipnja 1992. do rujna 1993. bio je bojovnik HVO

 

Komentiraj

FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.