U srijedu su određeni sastavi četiri skupine nositelja za ždrijeb kvalifikacija za EuroBasket 2017. godine, u kojima će sudjelovati 27 reprezentacija, a Hrvatska ih je izbjegla zahvaljujući pozivnici za sudjelovanje u olimpijskim kvalifikacijama od 4. do 10. srpnja ove godine.

Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Njemačka i Makedonija su u prvoj skupini nositelja za ždrijeb koji će biti održan u petak, 22. siječnja, u Muenchenu. Reprezentacije će biti raspodijeljene u sedam skupini iz kojih će pobjednici izboriti plasman na završni turnir EuroBasketa, a pridružit će im se i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Kvalifikacije će biti održane u razdoblju od 31. kolovoza do 17. rujna, točno godinu dana prije završnog turnira EuroBasketa 2017, kojem će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunjska i Turska. Uz domaćine, izravan plasman na završni turnir osigurali su finalisti prošlogodišnjeg EuroBasketa Španjolska i Litva te sve reprezentacije koje sudjeluju u olimpijskim kvalifikacijama: Hrvatska, Srbija, Italija, Francuska, Grčka, Češka i Latvija.

Nositelji kvalifikacija za EuroBasket 2017. po skupinama:

Skupina 1: Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Njemačka, Makedonija

Skupina 2: Estonija, Nizozemska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Island, Mađarska, Crna Gora

Skupina 3: Austrija, Švedska, Bjelorusija, Švicarska, Bugarska, Velika Britanija, Slovačka

Skupina 4: Portugal, Danska, Luksemburg, Cipar, Albanija, Kosovo

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.