Panika u HDZ-u zbog najave da Petrov iz Sabora želi na Pantovčak

U vrhu Mosta uvjereni su da se i prije nego što je Andrej Plenković sastavio novu vladu, počelo raditi na tomu da se diskreditira budućeg predsjednika Sabora i čelnog čovjeka Mosta Božu Petrova.

“Slikovito govoreći, Božu Petrova su počeli povlačiti za kosu, rastezati ga kako bi mu se istegnuo vrat, a sve se to radi kako bi mu u političkom smislu pokušali odsjeći glavu. U određenim krugovima unutar HDZ-a pojavile su se iz nama ne posve jasnih razloga razne bojazni, na granici panike, od dodatnog jačanja Mosta. Za pojačavanje te panike od prije par dana, počele su se plasirati tvrdnje da se Božo Petrov želi kandidirati za hrvatskog predsjednika. To je u funkciji nastojanja da se od Petrova napravi političkog megalomana i da ga se diskreditira, ali još je zanimljivije kako se vidi da se u određenim krugovima pojavio očiti strah od mogućnosti da se Petrov za tu funkciju doista i kandidira”, izjavio je za Nacional izvor blizak vrhu Mosta.

Doista su do vrha HDZ-a dospjele tvrdnje da se Petrov, čelnik Mosta i budući predsjednik Hrvatskog sabora, nakon završetka svog dvogodišnjeg mandata na čelu Sabora planira kandidirati za hrvatskog predsjednika. O tim mogućim, po nekima logičnim, a po tvrdnjama Mosta daleko preuranjenim i nepotvrđenim ambicijama Bože Petrova, počelo se neformalno govoriti koncem proteklog tjedna.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKONacional i Pixsell
IZVORBerislav jelinić i Damir Petranović
Podijeli objavu
Prethodni članakVelike poplave u Sjevernoj Karolini nakon uragana Matthewa
Sljedeći članakVIDEO: ‘Djevojka u vlaku’ u američkim kinima zaradila 24.7 milijuna dolara
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.